2011. július 29., péntek

Gyereknélküli nyaralás Horvátországban 4.


Negyedik nap
Terv: a kempingben maradunk, sétálunk, fürdünk.

Reggel 6-kor ébredek, hátizsákba teszem a laptopot meg a fényképezőgépet és útnak idulok. A mosdó szokás szerint tiszta, de főleg üres (délután és este sorban álltak a zuhanyzóknál).


Az internetes bódénál válogathatok a helyek között, egy lélek sincs, még a futók és a biciklizők se kerültek elő.
A blogra szeretnék képeket feltenni, mert többeknek ígértem beszámolót. Sikerül is, a képek gyorsan felsüvítenek. 7 körül érkezik az első laptopos ürge, majd hamarosan még páran. De én kész vagyok, indulok tovább, fényképezni.
A kemping nagyon nagy területen fekszik, változatos természeti környezetben. Vannak szektorok, ahol tölgyligetekben füves területeken, másutt píneaerdőben kavicsos alapon vannak kijelölve a helyek. Vannak kis öblök, szépen kialakított stranddal. Vannak állatos és állatmentes helyek. Mindenütt rend, tisztaság. Ahhoz képest, hogy valószínűleg 10ezer ember lakik itt jelenleg, nagyon szuper.
A mosdók - már írtam róla, de még többet: szerintem ez az egyik legfontosabb egy kempingben. Itt minden jó, tiszta és elég: a kézmosóknál van folyékony szappan, oldalt vannak hajszárítók tükörrel, vécé (mindenhol van legalább 1 gyerekvécé is!) többféle van (angol és „fölégugolós), változó összetételben. Van vécépapír is. Nem is tudom, mit írjak még... Hogy takarításkor a falat is lemossák? Hogy jó bent az illat? Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni :) Van még mosogató- és mosóhely, óriási centrifugák, lábmosó. Napkollektorok a tetőn.
Éjjel az egyik mosdóban hatalmas rákot találunk... Szerintem valaki poénból odatette...

Délután 3 körül ronda felhő jön. Gyorsan bepakolom az összes kiterített holmit az autóba. Aztán szél kerekedik és elfújja a felhőket. De már nem süt ki a nap, fülledt a levegő. A hangyák izgatottan rohangálnak, a fecskék lent vadásznak...
Estére meg is jön az eső. Először szemerkél, aztán jobban rákezdi.
Elmegyünk sétálni, bejárjuk a kemping maradék részeit. Két óra alatt sem sikerül a végére érni, de találunk pár gyönyörű strandot és csendes zugot.
Továbbra is esik, ezért elhatározzuk, hogy ha reggelig nem áll el, akkor szedjük a sátorfánkat és továbbállunk valahová.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése