2011. október 30., vasárnap

Geocaching 2.

Előző bejegyzés itt.

Következő hétvégén ismét útnak indultunk...
A telkünktől nem olyan nagyon messze van egy emlékmű, ahol már többször megálltunk, de eszünkbe sem jutott megnézni, hogy van-e ott geoláda. Hát volt :)))
Célpont: Az óceánrepülés története emlékmű, GCAORT.
Történet arról, hogy valaki meg akar valósítani valamit, és addig-addig szervezkedik, hogy végül sikerrel jár.
Endrész György és Magyar Sándor, világrekod idő alatt első magyarokként repülték át az Atlanti-óceánt. 25 óra alatt kb. 5700 kilométert tettek meg iránytű nélkül (elromlott), ködben...

Aznap is nagyon jó volt az idő (okt. 1.),
Korán keltünk, még nem jött fel a hegy mögül a Nap

hamar el is tudtunk indulni, a lányok nagyon lelkesek voltak. Összekészítették az ajándékokat és robogtak a kocsihoz...
Számukra ez még csak kincskeresés, ajándékcsere. De észrevétlenül beléjük lopakodnak a történetek, amiket felolvasunk-elmesélünk az egyes helyszíneken. És nem mellékesen közben jó levegőn vannak, családi program zajlik, nem tévéznek, unatkoznak.

E. igyekszik lefelé az autóhoz  
Hamar odaértünk, otthonosan kiszálltunk, a lányok rögtön helyet foglaltak...

Az emlékmű elé is felsorakoztak, hogy megmutassák, voltak ott :)Kicsit elmentünk sétálni, mert szeretjük ezt a vidéket...
De még nem volt meg a láda... Mindenütt kerestük, de sehol sem találtuk. Már bejártuk az egész kis erdős részt, minden bokrot átkutattunk... És természetesen a legegyszerűbb helyen volt a láda!

A pihenő szemetes volt, jó lenne gyakrabban takarítani...


Egy darabig üldögéltünk, mert többen is megálltak enni-inni-pisilni, rosszindulatú megjegyzésem, hogy az emlékműre a kutya rá se nézett :((
Végül aztán egy kis holtidőben visszarejtettük a dobozt és távoztunk.

A jó időben még szedtünk szőlőt, tököt... De azért este kicsit befűtöttünk a kandallóba...

Más geoládák a környéken: elsőszámú kedvencem az Óbarki sziklák (nem véletlenül), de nem messze tőle vannak a Nagyegyházi sziklák is.
Az előbbiről gyönyörű a kilátás a medencére, az utóbbihoz kirándulva megnézhetünk régi katonai bunkereket, találhatunk óriás pöfeteget (a pontos lelőhelyét nem árulom el!), és a sziklákról belátni egész Nagyegyházát.
Mindkettő látszik az autópályáról, az Óbarok pihenő nevű lehajtótól könnyen megközelíthető. Aki nem autópályán érkezik, az az elsőt az Óbarok buszfordulónál leparkolva érheti el könnyen ( a "piros csíkon" haladva), az utóbbit Nagyegyháza központjából (a terep néhol nagyon bokros- szúrós, kisgyekekkel vigyázni kell).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése