2011. október 5., szerda

Megint Ina May...

Amikor tavaly itt járt, lemaradtam... Sajnáltam nagyon. Ő egy olyan személyiség, akivel egy levegőt szívni is dicsőség (no, ez nem túl emk-s megállapítás, de nagyon tisztelem, biztos nem tudnám elérni amit ő). Belegondoltam, hogy családok ezreinek (tízezreinek? nem tudom) segített méltósággal szülni, a Farmján emberhez méltó életet élve...
Nem tudom ezt értelmesen elmondani, de amikor látom, hogy dolgozik rendületlenül, hogy alternatív Nobel-díjat kap, akkor hálás vagyok, mert látom, hogy fontosak az ilyen emberek is, akik másokért dolgoznak... Hogy fontosak és nem feltétlenül hülyék...
(Amikor futtában mellettem elhaladva megkérdi az osztálytárs-anyuka: "Te nem dolgozol??")

A szoptatós könyvét nagyon szeretem (Útmutató a szoptatáshoz), kevés ilyen könyvet olvastam, ahol ennyi gyakorlati tapasztalatot gyűjtöttek össze.

A könyvkiadó oldalán ezt írják róla: "INA MAY GASKIN a világ legismertebb hivatásos bábája, számos tudományos folyóiratban publikál, több egyetemen tanít, tapasztalatait nemzetközi konferenciákon osztja meg az érdeklődőkkel. Több mint harmincöt éve dolgozik a Tennessee állambeli Summertownban található Farmon, ahol a közösségbe tartozó nők közel száz százaléka képes volt kizárólag anyatejjel táplálni a gyermekét…"

A Farmon az anyák 100%-a szoptat...

Nemsokára ismét Magyarországra látogat, férjével együtt.
Dézsi Réka dúla hívta meg.
Leírás az előadásról: "Az Élet a Farmon előadás szól azoknak akiket érdekel a háborítatlan szülés, a tudatos gazdálkodás, a környezetbarát lét, a helyi kommunák létrehozása és üzemeltetése, biogazdálkodás, a szex, drogok és szójabab;)

előadás ideje: október 27. (9-18 óra) Ár: 17500 Ft.

A helyszín: Szombathely, Claudius Szálloda, Bartók Béla Krt.39.

Olcsó szállás lehetőségek a közelben, egyénileg megoldva.
Jelentkezni a jelentkezesi lap kitöltésével lehet emailben, Dézsi Rékánál:
reka@dulakapu.hu"


Két nappal előtte az Orgazmikus szülés workshopot rendezik meg Rékáék, leírása: "Elizabeth Davis bába és Debra Pascali Bonaro dúla és tréner, akik megalkották a világszerte híres orgazmikus szülés dokumentumfilmet és könyvet, most egy két napos workshop alatt személyesen is átadják a "legféltettebb titkot". A workshop mindenki számára nyitott akit érdekel a testtudatosság, szülés, születés, vajúdás és szüléstámogatás. Várandósoknak különösen ajánlott a szülésre való felkészüléshez.

A workshop ideje: október 25-26. (9-18 óra)
ár: 37500 Ft"


Gyertek, gyertek :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése