2013. július 19., péntek

Ki rándul?

Ma szerencsére senki, mert edzőcipő és túracipő volt a lábfelszerelés.

Szeretek itt lenni, ahol vagyunk, több túraútvonal is van a közelünkben, és mindenfelé rét meg erdő van (mondjuk pele is a házban, amit annyira azért nem szeretek, de a szaGértők szerint le kéne vágni a ház körül a fákat hogy ne tudjanak átugrani a pelék... De egy erdőben kivágni a fákat? Elég fura lenne, mert akkor minek jöttünk erdőbe?! Mindegy, de ez olyan, hogy múltkor valaki megkérdezte, hogy miért nem vágjuk ki az erdőt és telepítünk gyümölcsfákat a helyére... Mert akkor a gyerekeknek később lenne gyümölcs. - Most is van, csak lentebb, nem az erdős részen: 2 almafa, 2 körte, 4 meggy, 2 cseresznye, 5-6 dió, több szilva. Ennyi miért nem elég?! Miért természetes, hogy mindent kiirtunk magunk körül, csak hogy kényelmesebb legyen? Nem értem, tényleg. Viszont minden tiszteletem a férjemé, aki fűkaszálás közben kikerüli a gyógynövényeket, amiket tilos levágnia. Na, ha ezt tudná a kérdezősködő jóember :D )

Szóval: most nem a szokott irányba indultunk, mert a lányok sziklára akartak mászni (buuuuáááá, nem sok mindentől félek, de a magasság közte van), akartunk még orbáncfűvirágot és pitypangot gyűjteni is.


 Elárulom, hogy végül egyiket sem szedtünk, az orbáncfű nem érdekes, mert a kertben is van, de hatalmas döbbenetünkre pitypangot sehol sem láttunk... Ezt nem értem, fejtse meg valaki.

Látunk rengeteg rózsabogarat


Tudjátok milyen jó a gyalogbodza illata? (Amúgy mérgező!)
Láttunk egy fura bogarat: a kép nem nagyon sikerült, olyan volt mint a krumplibogár, de piros-fekete csíkos. Csíkos pajzsospoloska a becsületes neve.

Látképek:

aratás után

ilyen mészkőhegy van mögöttünk

erről jöttünk
Egy csodaszép fa:

berkenye, nem jut eszembe milyen

És még egy bogár:
nőstény szarvas

Útközben találtunk több eperfát, meg is szedtük Emma kosarát, ezt eszegették a szikla alatt.

Rémes volt számomra a Nagyszikla alatti kis tisztás... Ki az a barom, aki képes oda kicipelni egy mosdókagylót azért, hogy odab..ssza a sziklához és ripityára törje? Környezetszennyező, balesetveszélyes és ronda. Őszintén kívánom az illetőnek azt, amit Bódi Gusztitól hallottam (mint legdurvábbat ahogy káromkodik), de szokás szerint véletlenül kifacsartam: egyen szálkát hallal! (Eredeti: egyen halat szálkával!)
Ja, a másik baromarc felfestett pirossal egy szívet meg valami szöveget. Neki is álljon csúz a derekába!

a Nagyszikla alatt

mindkét lányom magasra jutott, én lent ettem a kefét...
És láttunk még fekete lepkét (nem találtam hirtelen a lepkés könyvben), de általában is sokkal több lepke van idén mint tavaly; átlagosnál nagyobb gyíkot, olyan sáskát, amelyiknek piros volt a "combja" és pörögve ugrott...

Visszafelé más úton jöttünk, körbe a faluban: találkoztunk a kenyereskocsival, szedtünk faeper-utánpótlást és végül mégis kisütött a nap, úgyhogy izzadva értünk haza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése