2018. január 15., hétfő

Mindig van hová tovább süllyedni...

Kevesebbet politizálok mostanában, mert a munka köt le. Eljut azért hozzám ez-az... Gyakran úgy, hogy az orrom elé dugnak valamit, hogy "láttad? Olvasd!"
A napokban történt, hogy Mihai Tudose román miniszterelnök nyilatkozott egy olyat a székely zászló használatával kapcsolatban, hogy "ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”.

Van, amikor a legnagyobb szájú (én) is csak hápogni tud a döbbenettől, hogy emberek mit megengednek maguknak... 

De ha valakinek jó az emlékezőtehetsége, eszébe jut egy nagyon hasonló nyilatkozat kicsit régebbről... Kövér László (a magyar Országgyűlés elnöke) mondott egy ilyet: "Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat." 
(Itt a célcsoport például én is voltam, mert nem értek egyet a Fidesz politikájával, az intézkedéseivel, azzal, amit a hazámmal tesznek. Na, azért annyira nem vettem komolyan, vagy csak szögem nem volt? Már mindegy.)

Ahogy sétáltam a városban hétvégén (Székelyudvarhely), egyik udvaron láttam egy óriási székely zászlót a falon, mellétűzve két kisebbet... a velem sétáló kommentje: "na, nála is kiverte a biztosítékot".


Forrás: wikimedia.org

És hogy miért írom ezt?
Aki ismer, tudja, hogy mennyire szeretem a szabályokat felülvizsgálni, a határokat feszegetni.
Aki ismer tudja, hogy elfogadom a nemzetközi törvényeket, még ha nem is értek velük egyet.
De aki ismer, tudja, hogy mennyire fontos nekem az emberi méltóság tisztelete, az egyenrangúság, elfogadás, szabadság... az alapértékek, amik meghatározzák az életünket.


Évekig volt a profilképem alján az a kis logó, ami a sajtószabadság megsértésére hívta fel a figyelmet... ezért lesz most ott egy másik kis zászló.

Látom, frissült a cikk...
1. Természetesen "tökös legényhez" méltóan visszakozott a miniszterelnök, hogy ő aztán nem is úgy gondolta. Gratulálok. Személyes felelősségvállalás rulez.

2. Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a FB oldalán tiltakozott a nyilatkozat ellen, idézem: "Ez a kijelentés a 20. század legsötétebb, legbarbárabb időszakait idézi és olyan agresszivitásról tanúskodik, amely egy magát európainak tekintő állam kormányfőjétől megengedhetetlen. Tudose szavai túlmennek minden határon, példátlanok az európai politikában és végérvényesen belevésődnek minden magyar lelkébe és emlékezetébe. " - Erről azt gondolom, hogy amit Kövér László mondott, az is pont ugyanilyen volt, az én magyar lelkembe is pont így bevésődött, köszönöm, leülhet, egyes. Rövid az emlékezet Fideszéknél, ha úgy kényelmes. Kár, hogy vannak emberek, akik emlékeznek. Ők zavart okoznak az erőben...

3. Lemond a román kormányfő. És miért? Na, nem a székely zászló miatt, nem a kisebbségi jogok megsértése miatt, dehogy... Csak simán azért, mert nem egyezik a pártja elnökével és mennie kell. Nemnemnem akarok erre semmit sem írni, mert annyira szánalmas és szomorú, hogy ílyen világban élünk.

forrás: szekelyhon.ro


Fontosnak tartom leírni, hogy amit ide leírtam, az én véleményem, az én saját tapasztalatom, és pont eddig megyek el a gondolkodásban. Nem támogatok egy szervezetet sem abban, hogy békétlenséget szítsanak és összetűzéseket robbantsanak ki ember-ember között, azért, hogy a saját malmukra hajtsák a vizet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése